پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی:
پیشبینی وضعیت بازارها تا انتخابات / دلار و طلا چه خواهد شد؟
به گزارش کارگر آنلاین ، با نزدیک شدن به انتخابات مجلس، احتمال این که بازارها دستخوش تغییراتی شوند بیشتر میشود.
پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی در تحلیل وضعیت بازارها تا انتخابات به تجارتنیوز گفت: وقتی صحبت از انتخابات یا هر اتفاق دیگری در سطح سیاسی، اقتصادی و… میشود، موضوعی به نام تحلیل بین بازارها نیز به میان میآید. یک بازار به صورت جدا قابل بررسی نیست. حجم نقدینگی به دو هزار و ۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که اگر اعتمادسازی در بازارها وجود نداشته باشد شاهد حضور این پول در بازارها هستیم.
وی معتقد است: در حال حاضر به علت مباحثی که درباره FATF وجود دارد، دیدگاه نسبت به آن اینگونه است که ایران عضو FATF نمیشود، وارد لیست تحریمها میشود و مشکلات بانکی بسیاری پدید میآید در نتیجه قیمت دلار تمایل به افزایش دارد.
آینده طلا
مولوی در تحلیل عملکرد بازار طلا عنوان کرد: قیمت طلا نیز متاثر از بازار موازی مثل دلار است، گرچه در سطح جهانی این دو بازار در تعارض هستند اما در ایران این دو بازار در یک مسیر قرار دارند، براین اساس تا زمانی که موضوع FATF وجود دارد به مرور شاهد افزایش قیمت طلا هم هستیم اما در انتخابات ممکن است دولت برای اینکه شرایط را مساعدتر نشان دهد ممکن است بخواهد بازارها را کنترل کند و قیمتها را پایینتر بیاورد اما این که دولت تا کجا این روند را ادامه میدهد؛ با تحلیل تکنیکال یا فاندمنتال نمیتوان تحلیل کرد.
وی تاکید کرد: هرگونه تنش و هر بحثی که موجب بحران شود به علت این که از یک سو نقدینگی در اقتصاد بالاست و از سوی دیگر بانک مرکزی نرخ بهره بدون ریسک را روی ۱۵ درصد بسته است امکان دارد رخ دهد و شاهد خروج نقدینگی از بازار باشیم.
از دیگر فاکتورهایی که این اقتصاددان برای تحلیل بازارها استفاده میکند نوع تصمیمگیریها در اقتصاد است، وی در این خصوص بیان کرد: از آنجایی که تصمیمگیریهای اقتصادی ما مبتنی بر فرد است، تجربه و خطا در آن لحاظ نمیشود و خظای قبلی دقیقا تکرار میشود.
براساس اظهارات وی، در بودجه سال ۹۹ مباحثی درباره دلار هشت هزار و ۵۰۰ و ۴۲۰۰ تومانی وجود دارد؛ بنابراین این لایحه نیز میتواند بر نرخ دلار تاثیرگذار باشد.
آینده سهام و خودرو
به گفته وی، بازار سهام نیز در سالهای ۹۷ و ۹۸ به علت افزایش قیمت دلار رشد کرده است، به عبارتی نرخهای تسعیری که میتوانست انجام دهد و به خورد صورتهای مالی داده شود، باقی مانده و این بازار هم صعودی است.
بازار خودرو نیز از دیگر بازارهایی بود که مولوی در تحلیل آن گفت: چون عرضهای در بازار خودرو وجود ندارد و خودروهای خارجی بازدهی بالایی میدهند، این بازار نیز در حال رشد است؛ بنابراین بعید نیست نقدینگی زیادی وارد این بازار شود.
وی در پایان اینگونه جمعبندی کرد: اقتصاد در حال کوچک شدن است، واردات بسیاری از کالاها محدود شده و بازارهایی وجود دارند که نقدینگی را در خود جای دهند. منبع/تجارت نیوز